Akpala denkt terug aan tijd bij Club Brugge: De kleedkamer was diep geschokt

Akpala denkt terug aan tijd bij Club Brugge: "De kleedkamer was diep geschokt"

14-02-2016 09:50

Voor Joseph Akpala wordt de match van zondagmiddag bijzonder, hij mag nog eens tegen ex-ploeg Club Brugge spelen. Bij Club heeft hij veel mooie momenten gekend, maar ook heel droevige.

Akpala werd door Club voor drie miljoen euro weggehaald bij Charleroi, vooral op vraag van coach Jacky Mathijssen. Akpala heeft bij Club nog veel moeten bijleren. "De slogan van Club is 'no sweat, no glory', en dat wordt er echt ingestampt. In Brugge is mijn mentaliteit veranderd en ben ik volwassen geworden. Je kan zeggen dat Club mij heeft opgevoed", lacht Akpala in Het Laatste Nieuws.

Akpala heeft bij Club dingen meegemaakt die hij nooit zal vergeten. "Mijn beste herinnering is sowieso de 3-4-zege in Maribor nadat we eerst nog met 3-0 achter stonden. Zoiets heb ik nooit meer meegemaakt. Na de match konden we op het vliegtuig niet geloven wat ons overkomen was. De slechtste herinnering was dan weer het overlijden van mijn goeie vriend François Sterchele. De kleedkamer was diep geschokt door zijn overlijden."

Ook al heeft hij sympathie voor Club, toch moet hij dat uit het hoofd zetten. Kan Oostende de drie punten thuis houden? "Het wordt een speciaal duel. Voor mij is het leuk om tegen Club te spelen, maar dat geldt ook voor KV Oostende. Club doet het goed. Ik heb hun laatste drie matchen op televisie gezien en was onder de indruk. Gelukkig spelen we thuis wat het echt interessant maakt. Beide teams gaan aanvallen en dus zullen de fans kunnen genieten."