Wolfsburg-coach onder indruk van Gent: Hun stadion is een heksenketel

Wolfsburg-coach onder indruk van Gent: "Hun stadion is een heksenketel"

14-02-2016 08:27

Woensdag speelt AA Gent een echte galamatch, het ontvangt in eigen huis Wolfsburg voor een plaatsje in de kwartfinales van de Champions League. Wolfsburg-coach Dieter Hecking kijkt uit naar de clash, maar onderschat de tegenstand zeker niet.

Hecking verwacht in ieder geval een boeiende partij. "Ik verheug me op woensdag. Ook AA Gent heeft na twee nederlagen weer gewonnen. Ik verwacht een leuke wedstrijd. Het nieuwe stadion van Gent is toch wel een heksenketel. We schatten de kwaliteit van die ploeg hoog in. Ik heb al gezegd dat Gent terecht in de achtste finale staat. We zullen twee topdagen nodig hebben om een ronde verder te raken", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Gelukkig voor Gent heeft Wolfsburg aardig wat werkpunten. "We moeten als ploeg minder fouten maken. Soms geven we na drie of vier passen de bal zomaar weg in de voeten van de tegenstander... Dat heeft met nervositeit of twijfels te maken. Dat moet woensdag beter. We hebben nog meer balbezit nodig, zodat ook de tegenstander achter ons moet lopen. In Gent zullen we rust in de ploeg nodig hebben."

Nog dit: Koen Casteels mocht dit weekend nog eens opdraven, eerste keeper Diego Benaglio is geblesseerd. Zien we de Belg ook in de Ghelamco Arena?  "Ik kan nog niet inschatten of Benaglio beschikbaar is. Dat moeten we de volgende dagen afwachten. Maar als het niet gaat, kan ik me voorstellen dat Koen speelt."