Neto spreekt zich uit over transfer Boussoufa: Daar ontsnapt niemand aan

Neto spreekt zich uit over transfer Boussoufa: "Daar ontsnapt niemand aan"

14-02-2016 08:12

Renato Neto is bij Gent een stille kracht, maar zo heeft de landskampioen er wel meer. De Braziliaan kent dan ook het recept voor een kampioenenploeg: een sterke groepsgeest.

Neto maakt duidelijk dat de sfeer in de Gentse kleedkamer niet meer beter kan. Hij haalt daarbij onder meer de Gouden Schoen van Sven Kums aan: Kums had het in zijn speech alleen maar over de ploeg. "Als iemand anders van ons een individuele prijs zou winnen, hij zal dat ook opdragen aan de anderen. Het is één van de belangrijke redenen waarom we succes hadden in de Champions League. De groepssfeer is onze kracht", aldus de middenvelder in Fan.

Gaat dat ook nog op als er een echte vedette in de kleedkamer zit? "Mbark Boussoufa? Ik zie geen probleem. Bij Gent is de ploeg belangrijker dan het individu, daar waakt de trainer over. Daar ontsnapt niemand aan."

Kums werd de Gouden Schoen, maar volgens Eric Gerets zou Neto die in de toekomst ook kunnen winnen. Gelooft hij daar in? "Het is een mooi compliment, Gerets kent meer van voetbal dan de meeste mensen. Er hebben al verdedigers gewonnen, maar doorgaans zijn het toch aanvallende spelers die zo'n prijs winnen. Ik scoor gewoon te weinig."