Brugse supportersclub plant groot feestje: Er is dan wel extra politie nodig

Brugse supportersclub plant groot feestje: "Er is dan wel extra politie nodig"

14-02-2016 07:53

Niet iedereen zal op 20 maart in Brussel kunnen kijken naar de bekerfinale, maar dat is zeker in Brugge geen probleem. Daar zijn concrete plannen om opnieuw een fandorp uit de grond te stampen: dat was vorig jaar een groot succes.

Voor de bekerfinale van vorig jaar tegen Anderlecht kreeg dat fandorp liefst 9.000 supporters over de vloer. Het initiatief komt echter niet van de stad, het is Club Brugge zelf dat de voorbereidingen moet treffen.

Vorig jaar werd de organisatie verzorgd door supportersclub de Brugse Duivels, en die zouden er nu ook weer zin in hebben. "We hebben de vraag al aan de mensen van Club Brugge gesteld en wachten nu op hun antwoord", aldus voorzitter Pieter Loosveldt in Het Laatste Nieuws. "We zouden het graag opnieuw doen, want vorig jaar was het evenement op alle vlakken een succes met 9.000 uitzinnige fans."

De stad werkt niet actief mee, maar zal de supporters ook niets in de weg leggen. "Het zou mooi zijn mocht er opnieuw een initiatief komen. We moedigen samenkomsten van Bruggelingen aan. Er is natuurlijk extra politie nodig op zo'n momenten", zegt schepen van Evenementen Annick Lambrecht (sp.a).