'Schatrijke Chinezen richten hun pijlen nu ook op Rode Duivel'

'Schatrijke Chinezen richten hun pijlen nu ook op Rode Duivel'

14-02-2016 07:29
1

Rode Duivel Marouane Fellaini is niet aan zijn beste seizoen bezig, coach Louis Van Gaal is geen grote fan van de boomlange middenvelder. Een vertrek bij Manchester United zou logisch zijn, maar misschien kiest hij wel een onverwachte bestemming.

De Engelse sportkrant The Daily Star weet namelijk dat Chinese makelaars Fellaini willen strikken. Ze willen polsen of hij geen interesse heeft in een transfer naar China, een competitie die steeds meer vedetten lokt. Om welke ploeg het gaat is niet bekend, maar de Chinezen deinzen duidelijk voor niets terug: zelfs Wayne Rooney zou al gevraagd zijn, net als Wilfried Bony van Manchester City. Is China binnen een paar jaar het nieuwe Engeland?

Fellaini wil eigenlijk het liefst een nieuw contract bij United, zijn huidige contract loopt af in 2018. De club twijfelt echter, en in China kan hij goed zijn brood verdienen. Spelers als Jackson Martinez, Alex Teixeira en Ramires hebben de overstap al gemaakt, drie spelers die nog te jong zijn om gewoon wat uit te bollen. Fellaini kan een nieuwe topvedette zijn in China, maar dan worden zijn kansen op een basisplaats bij de Duivels wel klein.