Genkse trainer is tevreden: Ik zag eindelijk die gretigheid

Genkse trainer is tevreden: "Ik zag eindelijk die gretigheid"

14-02-2016 07:21

Scoren was dit seizoen al vaak een probleem bij Racing Genk, maar zaterdagavond maakten de Limburgers er plots zes. Assistent-coach Peter Balette is natuurlijk in de wolken, maar weet dat de weg nog heel lang is.

Peter Maes voelde zich naar verluidt niet goed, en dus stond Balette Sporza te woord. "Wat mislukte in de vorige wedstrijden lukte vandaag, vooral in de eerste helft. De gretigheid en de afwerking waren eindelijk aanwezig. We zijn tevreden met de uitslag en de manier waarop we spelen, maar blijven met beide voeten op de grond. Er is nog veel werk en er wachten ons nog zware wedstrijden, we kunnen dus niet te vroeg victorie kraaien. Nu moeten we bewijzen dat dit geen eenmalig feit is."

Racing Genk zal inderdaad nog stevig uit zijn pijp moeten komen, want de laatste vier matchen in de reguliere competitie zijn heel pittig. Genk moet nog thuis tegen Club Brugge en KV Oostende, en verplaatsingen tegen Sporting Lokeren en Standard zijn ook geen cadeau. Genk is dus nog niet zeker van Play-Off 1, al ziet het er heel goed uit.