Gewaagde uitspraak bij degradatiekandidaat: 100% zeker van redding

Gewaagde uitspraak bij degradatiekandidaat: "100% zeker van redding"

14-02-2016 07:10

Oud-Heverlee Leuven is onder Emilio Ferrera een spektakelploeg geworden, en ook zaterdagavond liet het dat zien. De knotsgekke match tegen Sporting Lokeren eindigde op 3-3, een belangrijk punt voor OHL. Pieter-Jan Monteyne weet het zeker: dit team degradeert niet.

De promovendus heeft nu 25 punten, Westerlo en Moeskroen-Péruwelz hebben er 23. Volgende week wacht er een heel belangrijke partij, want dan gaat Leuven op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz. Een match die absoluut niet verloren mag worden, maar Monteyne is niet bang voor een degradatie. Hij vindt dat OHL genoeg heeft laten zien om een plaatsje in Eerste Klasse te verdienen.

"We verdienden hier te winnen, maar botsten in het slot op een ijzersterke Verhulst. Jammer dat de kansen geen rendement opleverden. We hebben een sterke groep op elk gebied. Technisch, tactisch en ook op het gebied van mentaliteit. Daarom zeg ik dat we zeker in eerste klasse blijven. Wij degraderen niet, daar ben ik 100% zeker van. Het zal knokken blijven tot het einde van het seizoen", spreekt Monteyne zijn vertrouwen uit op Sporza.