Van den Brom stapt met tennisuitslag in de bus, ex-Anderlecht-man kan glunderen

13-02-2016 20:57

AZ heeft zaterdagavond zijn zesde competitiezege op rij geboekt. Dat gebeurde op zeer spectaculaire wijze. In Almelo werd Heracles, de nummer drie van de Eredivisie, met liefst 6-3 (!) verslagen. Door de overwinning is de ploeg van trainer John van den Brom (ex-Anderlecht) naar plek vier gestegen, op één punt achter Heracles.

De ontmoeting in het Polman Stadion was zoals gezegd zéér spectaculair. Na 34 minuten stond de formatie van Van den Brom op een 0-3 voorsprong. Vincent Janssen, Markus Henriksen en Joris van Overeem scoorden. Voor de pauze deed Thomas Bruns nog wat terug.

Na een uur spelen werd het 1-4, via Alireza Jahanbakhsh. Daarna ging het helemaal los: Mark Jan-Fledderus maakte 4-2 en via Wout Weghorst (74e minuut) werd het zelfs nog even spannend, maar na een eigen goal van Bruns was de wedstrijd dan toch echt beslist.

Het slotakkoord kwam van Ben Rienstra. Hij tekende tegen zijn oude club in de 84e minuut voor de eindstand: 3-6. AZ heeft nu al zijn Eredivisie-duels in dit kalenderjaar - zes in totaal - gewonnen.