Chelsea doet Newcastle pijn in aanloop naar Champions League-duel

Chelsea doet Newcastle pijn in aanloop naar Champions League-duel

13-02-2016 20:34

Chelsea heeft zaterdag een wervelende zege geboekt op Newcastle United. De regerend Premier League-kampioen trok op Stamford Bridge met 5-1 aan het langste eind.  Thibaut Courtois en Eden Hazard speelden 90 minuten bij de thuisploeg.

Enige smetje voor Chelsea was het geblesseerd uitvallen van John Terry. De aanvoerder van Chelsea kwam verkeerd neer na een luchtduel. Het is onduidelijk of de routinier in actie kan komen in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain dinsdag.

Chelsea had zeventien minuten nodig om het duel met Newcastle United te beslissen. Drie tegenaanvallen leidden een nieuwe zege onder leiding van de nog ongeslagen Hiddink in. Diego Costa, Pedro en Willian waren trefzeker. In de 59e minuut gaf Pedro die uitstekende start een vervolg, waarna Bertrand Traoré er zelfs 5-0 van maakte.

Andros Townsend redde kort voor tijd de eer voor Newcastle, waar Aleksandar Mitrovic 70 minuten meespeelde. Chancel Mbemba deed niet meer.De Noord-Engelsen verkeren nog altijd in degradatiezorgen met de achttiende plaats. Chelsea stijgt een plekje en staat nu twaalfde.