Belhocine start met punt, Charleroi doet slechte zaak met gelijkspel

13-02-2016 19:51

Op speeldag 26 van de Jupiler Pro League is Charleroi thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Kortrijk geraakt. Met een laat doelpunt bezorgde Xavier Mercier de bezoekers een punt en Karim Belhocine een 'geslaagd' debuut als hoofdtrainer.

Hoogstaand voetbal kregen we in het Zwarte Land niet te zien. Charleroi kwam wel vroeg op voorsprong. Iets na het kwartier opende Dorian Dessoleil de score. Na het openingsdoelpunt probeerde Charleroi de score te laten oplopen, maar dat lukte niet.

In de tweede helft zakte Charleroi plots ver terug. Kansen kreeg het niet meer. Uiteindelijk kreeg het nog een doelpunt tegen. Mercier bracht in de 82ste minuut de stand weer in evenwicht. Belhocine mocht zo als opvolger van Johan Walem een eerste keer juichen als trainer van KVK. Vlak voor affluiten liep Samuel Gigot nog tegen rood aan na zijn tweede gele kaart.

Door het gelijkspel klimt Charleroi naar plaats 6 in de stand, maar Zulte Waregem en Standard komen dit weekend nog in actie. KV Kortrijk staat nu 9de met 30 punten.