Modric stelt Zidane teleur: We hebben een geweldige band en daarom kies ik hem

Modric stelt Zidane teleur: "We hebben een geweldige band en daarom kies ik hem"

13-02-2016 18:41

Niet Zinedine Zidane, maar Carlo Ancelotti is de favoriete Real Madrid-coach van Luka Modric. Dat deed de dertigjarige Kroaat zaterdag uit de doeken. Hij hoopt evenwel dat hij nog de nodige jaren actief is in de Spaanse hoofdstad.

"Ik heb nog een contract voor een aantal jaar en ik wil hier zo lang mogelijk spelen", laat de Kroaat weten in gesprek met de BBC. Een hereniging met Ancelotti ligt dan ook niet voor de hand. Onder de Italiaanse manager won Modric met Real in 2014 de Champions League en de Copa del Rey. "Ik leef mijn droom hier en dat was het winnen van La Decima ook."

"Ik heb een geweldige relatie met elke coach gehad. Elk van hen hielp mij verbeteren, maar als ik moet kiezen, zeg ik Ancelotti", gaat Modric verder. "We hebben nog steeds een geweldige band en daarom kies ik hem. Maar iedereen weet dat Zidane één van de beste spelers aller tijden is en om hem als coach te hebben is geweldig."

Zidane speelde bovendien net als Modric op het middenveld. "Ik kan veel van hem leren. Hij doet het tot dusver erg goed en ik weet zeker dat hij een mooie trainerscarrière tegemoet gaat. De trainingen zijn uitdagend, leuk en heel intens. Dat is wat we nodig hebben en ik hoop dat het ons prijzen oplevert", besluit de Kroaat zijn lofzang.