Wolfsburg-directeur denkt terug aan De Bruyne: Zijn conditie was niet goed

Wolfsburg-directeur denkt terug aan De Bruyne: "Zijn conditie was niet goed"

13-02-2016 17:38

Woensdag is het D-Day voor AA Gent. Het ontvangt dan in eigen huis Wolfsburg, de strijd om een plaatsje in de kwartfinales van de Champions League barst los. Eén geluk heeft Gent: Kevin De Bruyne speelt gelukkig niet meer bij Wolfsburg.

Sportief directeur Klaus Allofs haalt graag herinneringen op over één van zijn favoriete spelers. "In het begin waren er problemen. Fysiek was hij niet in de beste conditie. De voorbereiding op een seizoen in Engeland is anders. Ploegen als Chelsea, City en Man United trekken naar de VS en Azië, ze hebben een heel zwaar programma zonder winterstop. In Duitsland trainen ze in de basis anders. In het begin deed Kevin dat niet zo graag, maar de Kevin die we nu zien is een speler die zich lichamelijk in Duitsland ontwikkeld heeft", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

De Bruyne is in ieder geval dankbaar voor de vooruitgang die hij in Duitsland boekte. "Ik hoor altijd wel iets. Mijn vrouw en zijn mama telefoneren af en toe nog eens. Dan hoort mijn vrouw iets en zo weet ik het ook. Je moet weten, onze wegen hebben twee keer gekruist: in Bremen en in Wolfsburg. Die persoonlijke band heeft volgens mij Kevin ook overtuigd om naar ons te komen. Zijn ouders hadden het gevoel dat we het beste voor Kevin wilden."

Uiteindelijk bracht De Bruyne een mooie cent op, 76 miljoen euro om precies te zijn. Voor Allofs zijn miljoenentransfers echter heel normaal. "Dat ben ik alweer vergeten. Voetbal gaat in een rotvaart. Ik heb al veel spelers voor veel geld verkocht, zoals Diego voor 27 miljoen naar Juventus. Ik had Kevin liever hier nog één à twee jaar gehouden dan die 76 miljoen euro te incasseren. We toonden respect voor Kevin, zonder dat hij ons onder druk zette. Hij zei: het zou mooi zijn als jullie me lieten gaan. Maar zo niet, blijf ik me 100% inzetten voor Wolfsburg."