Anderlechtfans woedend na goal Boussoufa: Dankuwel, Herman!

Anderlechtfans woedend na goal Boussoufa: "Dankuwel, Herman!"

13-02-2016 16:14
1

Mbark Boussoufa beleefde vrijdagavond een droomdebuut bij AA Gent, maar voor sommige fans was die droom eerder een nachtmerrie. De fans van Anderlecht begrijpen bijvoorbeeld niet waarom de Marokkaan niet in het paars-wit speelt.

Vlak nadat de transfer bekend raakte gaf Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck een opmerkelijk interview. Hij liet weten dat Boussoufa ook in het Astridpark werd aangeboden, maar het bestuur van Anderlecht had geen zin in een nieuw avontuur met de spelmaker. Dat is heel opmerkelijk, want vorige zomer probeerde Anderlecht Boussoufa nog verschillende keren binnen te halen. 

Boussoufa viel vrijdagavond in de eerste helft in voor Moses Simon, en ondanks een duidelijk gebrek aan matchritme was hij toch betrokken in een paar mooie combinaties. Zijn winnende doelpunt in de slotfase was natuurlijk de kers op de taart, zo is hij meteen terug een publiekslieveling bij de fans van AA Gent. Dat doet natuurlijk pijn bij sommige paars-witte supporters, al is niet iedereen van mening dat Boussoufa Anderlecht iets kan bijbrengen.