Ongelukkige eigen goal van De Gea kost United de kop bij Sunderland

13-02-2016 15:46

Manchester United heeft zaterdagmiddag een 2-1 nederlaag geleden bij Sunderland. Een zeer ongelukkig eigen doelpunt van David de Gea kostte de formatie van Louis van Gaal de kop in de slotfase.

Voor de pauze scoorden Whabi Khazri (vrije trap) en Anthony Martial (stiftje) voor hun team. The Black Cats hadden na de pauze waarschijnlijk ook het meeste recht op de zege. Het was aan De Gea te danken dat de thuisploeg van manager Sam Allardyce niet eerder op voorsprong was gekomen. Onder meer Jermain Defoe miste een grote kans.

In de laatste minuten van de wedstrijd was het dan toch zover. Een corner van Sunderland belandde in de 82e minuut op het hoofd van Lamine Koné. De verdediger klopte De Gea met zijn kopbal, maar trof op de doellijn de voet van Anthony Martial. Deze wilde de bal wegwerken, maar via de Spaanse goalie ging het leer alsnog over de lijn.

Door de nederlaag in het Stadium of Light dreigen The Red Devils nóg verderop achterop te raken bij de top-vier van de Premier League. Het gat met nummer vier Manchester City bedraagt zes punten.