Eén van de beste in België, maar de nationale ploeg lijkt ondenkbaar voor Scholz

Eén van de beste in België, maar de nationale ploeg lijkt ondenkbaar voor Scholz

13-02-2016 15:35

Alexander Scholz heeft de laatste weken weer kunnen bewijzen dat hij één van de beste verdedigers in de Belgische competitie is. De nationale ploeg is een logische volgende stap, maar dat lijkt moeilijk te gaan worden.

Zijn thuisland Denemarken wist zich niet te plaatsen voor het EK in Frankrijk. Daardoor nam bondscoach Morten Olsen de beslissing om ontslag te nemen. "Het is nog afwachten of de nieuwe bondscoach, de Noor Åge Hareide, een plaats voor hem zal voorzien", zegt Mads Nielsen van de Deense krant BT

"Hij treedt pas officieel op 1 maart in functie. Het is waar dat het niet best gaat met de nationale ploeg en dat Scholz talent heeft, maar zijn grote nadeel is dat in het centrum van de verdediging er enorm veel concurrentie is."

"Daniel Agger, Simon Kjaer, Jores Okore van Aston Villa, Erik Sviatchenko van Celtic, Andreas Bjelland die bij Twente speelde,... De scouts van de bond zullen hem zeker bekijken, maar ik weet niet of hij er de komende jaren zal bij geraken. Bij de U21 speelde hij zelfs op de rechtsachter. Daar deed hij het niet slecht, maar in België staat hij nooit op die plek."