De Roover reageert na zijn moeilijk ontslag: Ik heb fouten gemaakt

De Roover reageert na zijn moeilijk ontslag: "Ik heb fouten gemaakt"

13-02-2016 14:56

Lommel United besloot donderdag om Bart De Roover de laan uit te sturen na enkele mindere resultaten. De coach kon na enkele dagen nadenken dan toch een reactie kwijt.

"Ik heb fouten gemaakt, dat geef ik eerlijk toe. Het verschil tussen onze thuis- en onze uitwedstrijden was te groot. Dat was ook voor mij een frustratie. Maar anderzijds: het doel vóór het seizoen was de top acht. En hoe je het ook draait of keert: Lommel staat op dit moment in die top acht. Met vijf punten meer dan de nummer negen en vijf punten achterstand op de tweede", zegt hij in Het Belang van Limburg.

De Roover werd na amper 8 maanden aan de kant gezet. "Er is meermaals gezegd dat het niet evident zou zijn om Stijn Vreven op te volgen. Bovendien is er heel wat scorend vermogen in het tussenseizoen vertrokken. Daar heb ik nooit met één woord over gerept."

"Tja, en dan krijg je te horen dat je aan de kant wordt gezet. Dat is zuur. Of ik er wakker van gelegen heb? Ja, maar ik kan ook van een nederlaag wakker liggen hoor. Dit is ook een nederlaag. Maar in voetbal moet je kunnen incasseren en dan weer doorgaan. Dat zal ik ook doen."