Boskamp verkiest Raman boven Edmilson: Klote om tegen hem te spelen

Boskamp verkiest Raman boven Edmilson: "Klote om tegen hem te spelen"

13-02-2016 14:38

STVV zag in de wintertransferperiode Junior Edmilson naar Standard verhuizen. Hij werd vervangen door Benito Raman, die al kon overtuigen voor de Kanaries. Johan Boskamp weet zelf wie van de twee hij verkiest.

"Op zich zijn Edmilson en Raman moeilijk te vergelijken, want hun positie verschilt een beetje. Maar als ik zelf nog voetballer was en moest kiezen, zou ik liever tegen Edmilson spelen. Waarom? Hij speelt veel meer vanuit zijn positie. Terwijl Raman iemand is die overal verschijnt en moeilijk te controleren is", zegt Boskamp in Het Belang van Limburg.

"Hij gaat achter elke bal aan. Echt klote om tegen zo iemand te spelen. Je ziet dat hij zich ook amuseert bij Sint-Truiden. De wedstrijden die ik van hem gezien heb, beloven veel goeds. Tegen Anderlecht was hij heel gevaarlijk en in Standard speelde hij een nuttige wedstrijd. Ik vond het zelfs vreemd dat hij telkens gewisseld werd. Al zal dat wel iets met zijn knie te maken hebben gehad."

Discipline
"Ik ken Raman al heel lang. Hij gold jaren als het grote talent van AA Gent, maar heeft het moeilijk gehad om door te breken. Heeft ook te maken met zijn manier van spelen. Benito werkt hard, maar doet zijn eigen ding."

"Het kan zijn dat iemand als Hein Vanhaezebrouck, die erom bekend staat zijn spelers gedisciplineerd in een systeem te laten opereren, het daar moeilijk mee heeft. Ach ja, Raman is een beetje enfant terrible, maar wel een goed ventje. Ik hou wel van zulke types. Hij durft ook zeggen waar het op staat."