Genkse jeugdproducten jennen elkaar: Maar er hangt geen weddenschap aan vast

Genkse jeugdproducten jennen elkaar: "Maar er hangt geen weddenschap aan vast"

13-02-2016 12:53

Racing Genk speelt zaterdagavond gastheer voor Waasland-Beveren. Bij de bezoekers maakt Genk-huurling Siebe Schrijvers tegenwoordig het mooie weer. Verdediger Sandy Walsh hield de afgelopen week contact met de uitgeleende aanvaller.

"Er is de afgelopen dagen al flink wat over en weer ge-sms't", vertelde Walsh vrijdag op de persconferentie. "We jennen elkaar een beetje, maar het blijft allemaal heel speels. Neen, een weddenschap aan de einduitslag hangt er niet aan vast."

Sinds zijn overstap naar de Freethiel trapt Schrijvers het ene prachtige doelpunt na het andere tegen de netten. "De druk lijkt helemaal van zijn schouders gevallen nu hij voor Beveren uitkomt", stelt Walsh.

"Een goede voetballer is hij altijd geweest, maar je mag niet onderschatten wat het is om de druk van een hele club op je schouders te voelen. Dat gevoel leefde hier toch een beetje bij Genk. Siebe moest en zou het uithangbord van de club worden, maar dat kan nog steeds. Ik denk dat hij straks fysiek en mentaal sterker zal terugkeren", aldus Walsh.

"Zijn onvoorspelbaarheid maakt het heel lastig om tegen hem te verdedigen. Hij weet precies op welk moment hij moet vertrekken om de verdediging te slim af te zijn."