DE VIJF: Welke ploegen grijpen de laatste plaatsen in Play-Off 1?

DE VIJF: Welke ploegen grijpen de laatste plaatsen in Play-Off 1?

13-02-2016 11:00

Met nog vijf speeldagen op de teller is de strijd voor Play-Off 1 spannender dan ooit. Club Brugge, AA Gent en RSC Anderlecht zijn (zo goed als) zeker. VoetbalPrimeur.be licht de kandidaten voor de laatste drie plaatsen toe.

KV Oostende (4e met 43 punten)

Programma
KV Oostende – Club Brugge
KV Oostende – AA Gent
Oud-Heverlee Leuven – KV Oostende
KV Oostende – Sporting Charleroi
Racing Genk – KV Oostende

De gevleide zege van Oostende tegen Sporting Lokeren vorig weekend was broodnodig, want de komende twee wedstrijden zijn loodzwaar. De ploeg speelt ook niet meer het vinnige voetbal van bij het seizoensbegin. De voorsprong zou echter voldoende moeten zijn om niet meer uit de top-6 te vallen ondanks de leuke duels op de laatste twee speeldagen.
Kans op Play-Off 1: 85%

Racing Genk (5e en 38 punten)

Programma
Racing Genk - Waasland-Beveren
Lokeren – Racing Genk
Racing Genk – Club Brugge
Standard Luik – Racing Genk
Genk – KV Oostende

De ambities van Racing Genk waren voor het seizoen hoog gespannen met het aantrekken van succescoach Peter Maes. Al snel bleek echter dat de kern niet het niveau had dat nodig is voor die ambities. Genk haalde in de winter dus de nodige (aanvallende) versterking. De vraag is of Maes dat allemaal tijdig op elkaar ingespeeld krijgt. De laatste twee duels worden ongetwijfeld cruciaal voor Genk.
Kans op Play-Off 1: 50%

Sporting Charleroi (6e met 37 punten)

Programma
Sporting Charleroi – KV Kortrijk
Standard Luik – Sporting Chaleroi
Sporting Charleroi – Waasland-Beveren
KV Oostende – Sporting Charleroi
Sporting Charleroi – AA Gent

Felice Mazzu zag deze zomer opnieuw meerdere sterkhouders vertrekken, maar trekt zich daar niets van aan. Hij maakte van Charleroi opnieuw een goed spelende ploeg die iedereen kan verrassen. Toch zou een plaats in de top-6 een heuse stunt zijn. Het zware programma kan hen parten spelen, maar Mazzu zit niet verlegen om een stunt meer of minder.
Kans op Play-Off 1: 50%

Zulte Waregem (7e met 37 punten)

Programma
Anderlecht – Zulte Waregem
Zulte Waregem – KV Mechelen
Sint-Truiden – Zulte Waregem
KV Kortrijk – Zulte Waregem
Zulte Waregem - Moeskroen-Péruwelz

Die andere succescoach Francky Dury vroeg na een minder seizoen versterking en vooral ervaring. Die kreeg hij en dus volgden de resultaten ook. Recente nederlagen tegen rechtstreekse concurrenten Charleroi en Genk waren echter heel pijnlijk. Zulte Waregem heeft op papier wel het makkelijkste programma. Als Dury nog iets meer constante in zijn ploeg krijgt, zou Play-Off 1 moeten lukken.
Kans op Play-Off 1: 60%

Standard Luik (8e met 34 punten)

Programma
Westerlo – Standard Luik
Standard Luik – Sporting Charleroi
Anderlecht – Standard Luik
Standard Luik – Racing Genk
KV Mechelen – Standard Luik

Standard Luik leek na zijn indrukwekkende transferperiode los op weg naar de top-6, maar de pijnlijke nederlaag tegen Sint-Truiden zette de Luikenaars weer met beide voeten op de grond. Het programma van Standard is niet zo eenvoudig. De thuisduels tegen rechtstreekse concurrenten zullen cruciaal zijn. Yannick Ferrera zal zijn ploeg gefocust moeten houden met ook de bekerfinale in aantocht.
Kans op Play-Off 1: 55%