Door Genk verhuurd in het Waasland: Ik kon ook naar Manchester City en United

Door Genk verhuurd in het Waasland: "Ik kon ook naar Manchester City en United"

13-02-2016 10:03

Er werd enkele jaren geleden Siebe Schrijvers een heel grote toekomst voorspeld. Bob Browaeys, trainer van de U16 van België, omschreef Schrijvers als een groter talent dan Adnan Januzaj, Charly Musonda Jr en Zakaria Bakkali. Maar bij Genk wou het nog niet echt lukken, bij Waasland-Beveren verloopt het dan wel op wieltjes. 

In tegenstelling tot de drie hierboven opgenoemde spelers, trok Siebe Schrijvers niet naar het buitenland en bleef hij in België. "Ik had net als hen ook de kans om mijn opleiding bij Manchester United of City af te maken, maar toch koos ik voor Genk. Waarom?  School is belangrijk, en als 15-jarige moet je nog niet aan het geld denken. Ik denk dat sommigen niet beseffen dat ik nog steeds maar 19 ben, omdat ik al zo lang bij de A-kern zit", zegt de Genk-huurling.

"Ik vind dat ik nog niet helemaal doorgebroken ben, dus ik heb zeker nog groeimarge. Dat ik volgens bepaalde mensen iets te soft ben? In de kleedkamer zeker niet, maar op het veld klopt dat wel een beetje. Verbaal moet ik me meer laten gelden, de bal meer opeisen. Maar de laatste weken lukt dat beter en beter, waardoor ik me goed voel op het veld", besluit Schrijvers in Het Nieuwsblad