Anderlecht en mama Lukebakio grijpen in: Ik krijg vanaf nu zijn dagschema

Anderlecht en mama Lukebakio grijpen in: "Ik krijg vanaf nu zijn dagschema"

13-02-2016 08:08

Mama Dodi Lukebakio is niet van plan om haar eigen zoon zijn carrière weg te zien gooien. De mama van de Anderlecht-speler grijpt in nadat die enkele keren te laat is gekomen.

"Natuurlijk ben ik kwaad op hem", zegt mama Nana in Het Laatste Nieuws. "Dat hij alweer te laat kwam en daardoor niet mocht starten tegen KV Mechelen, dat heeft me pijn gedaan als moeder. De hele familie was in shock. Zeker omdat hij deze zomer om dezelfde reden al gestraft is geweest."

Nana neemt voortaan dan ook zelf de teugels in handen. "Ik krijg vanaf nu zijn dagschema van de club", zegt ze. "Ik weet dus perfect op welk moment hij waar moet zijn." Ook de club biedt extra hulp aan. Hij krijgt voortaan extra begeleiding om te voorkomen dat hij in dezelfde fouten hervalt.

"Als het moet, til ik hem nu eigenhandig uit bed", zegt zijn moeder. "Maar eigenlijk is dat niet eens het probleem, Dodi overslaapt zich niet. Alleen is hij soms... verstrooid. Dan is hij bezig met zijn PlayStation en vertrekt hij net op tijd. Dat is geen probleem als er geen verkeer is. Maar als er file is, gebeuren dingen zoals vorige week."