Lukaku valt met de deur in huis: Ik wil een stap hoger dan KVO proberen

Lukaku valt met de deur in huis: "Ik wil een stap hoger dan KVO proberen"

13-02-2016 07:38

Jordan Lukaku lijkt zijn zinnen gezet te hebben op een transfer. De linksachter wil zich de komende weken bewijzen tegenover Marc Wilmots. De jonge linksachter ziet het EK namelijk als de ideale springplank om een buitenlandse transfer te versieren.

De linksachter is volgend seizoen einde contract, maar wil dat niet meer verlengen bij KVO. Lukaku voelt zich klaar voor een stap hogerop. "Er zijn nog geen concrete aanbiedingen maar het statuut van EK-speler, ook al speel ik er niet, kan volgens mij wel een groot verschil maken", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik ben international geworden omdat Oostende goed draaide maar als ik bij de nationale ploeg wil blijven, zal ik een stap hoger moeten zetten. En dan is dat het buitenland, bij Anderlecht of Club Brugge is er meer druk maar ligt het niveau niet per se hoger, zo zie ik dat."

"Engeland, Spanje, Italië... ik zie élk land als een stap vooruit. En ik wil het proberen, pas als ik op een hoger niveau speel, en dat is ook bij een middenmoter in Engeland, kan ik zien wat ik aankan. Mijn volgende stap moet sportief en financieel een serieuze stap vooruit zijn."