Voetbalwereld staat even stil: D'Onofrio is overleden

Voetbalwereld staat even stil: D'Onofrio is overleden

12-02-2016 22:53

Bijzonder pijnlijk nieuws: Dominique D'Onofrio is niet meer. De ex-trainer van Standard is plots overleden. Volgens de eerste gegevens zou hij het leven gelaten hebben na een hartaanval. 

Op 62-jarige leeftijd is D'Onofrio vrijdag overleden. Een hartfalen werd hem volgens Sporza in Argentinië helaas fataal.  Dominique is de broer van Luciano D'Onofrio, de vroegere sterke man bij Standard.

Dominique D'Onofrio kwam in 1998 bij Standard terecht. Eerst nam hij een deel van de jeugd en de scouting voor zijn rekening. Later groeide hij door naar de functie van hulptrainer. In 2002 werd D'Onofrio uiteindelijk hoofdtrainer bij Standard. Hij volgde Robert Waseige op. 

In het seizoen 2005 - 2006 greep D'Onofrio net naast de titel met Standard. Dat namen enkele fans hem niet in dank af. De trainer kreeg wat gras naar zich toegegooid. Een jaar later volgde Johan Boskamp D'Onofrio op bij Standard. Na een periode van enkele jaren als Sportief Directeur bij Standard werd hij opnieuw hoofdtrainer. In 2013 verliet hij uiteindelijk de club. Met de Rouches won hij één keer de Beker van België.