Antwerp zit even in de hoek waar de klappen vallen, The Great Old verliest opnieuw

Antwerp zit even in de hoek waar de klappen vallen, The Great Old verliest opnieuw

12-02-2016 22:38

In de Proximus League is Antwerp het heel even kwijt. Vrijdag verloor het voor de tweede keer op rij. Na de nederlaag in Tubize verloor het nu op eigen veld van Seraing United. Het werd 0-1.

Dat Antwerp de wedstrijd verloor, was best opmerkelijk. De thuisploeg had genoeg kansen, maar scoorde niet. Joeri Dequevy liet een strafschop onbenut. Doelman Maxime Mignon stopte de penalty. Bij de strafschopfase kreeg Francesco D'Onofrio van Seraing rood, maar zelfs met 11 tegen 10 vond Antwerp de weg naar het doel niet.

Aan de andere kant viel er een pak minder te beleven, maar Seraing trof wel raak. Een afgeweken vrije trap van Hilaire Momi vlak voor het halfuur bleek later de enige treffer van de avond.

Ondanks de onverdiende nederlaag blijft Antwerp wel alleen leider. Het telt 48 punten. Tubeke, dat tweede staat, heeft 43 punten.

Update 23:30 - Overlijden D'Onofrio
Bij Seraing kon men na moeilijk blij zijn. Francesco D'Onofrio kreeg immers te horen dat zijn vader vrijdag overleden is. Dominique D'Onofrio, de ex-trainer van Standard, overleed op 62-jarige leeftijd