Dit was de dag: Ciman langer in Canada, Belgische fans en Coulibaly ontevreden

Dit was de dag: Ciman langer in Canada, Belgische fans en Coulibaly ontevreden

12-02-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Ciman blijft langer in Canada
Het Canadese avontuur van Laurent Ciman zit er nog niet op. De verdediger heeft zijn contract bij Montreal Impact met een jaar verlengd, tot 2018. Ciman verliet vorige winter Standard voor de club die uitkomt in de MLS vanwege de betere zorgen voor zijn autistische dochtertje in Canada. Bij Montreal is hij ploegmaat van Didier Drogba.

Ontevreden Belgische fans
De supporters van de Rode Duivels zijn ontevreden. Veel fans konden geen ticket kopen voor het EK in Frankrijk. De trouwste aanhangers van de Rode Duivels konden via de 1895-ranking punten sparen. Mits voldoende punten zouden ze zeker zijn van een ticket voor het EK, maar ondanks een eerder akkoord heeft de UEFA niet genoeg tickets gegeven.

Coulibaly vraagt om uitleg
Kalifa Coulibaly is niet gelukkig. De spits van landskampioen AA Gent komt al niet veel in actie en zat tegen Club Brugge zelfs in de tribune. Daarover kreeg hij nog steeds geen uitleg van trainer Hein Vanhaezebrouck. Afgelopen maandag scoorde hij wel twee keer tegen derdeklasser Berchem Sport in een oefenduel. 

Al Arabi kent probleem Ezekiel
Imoh Ezekiel kent een ongelukkig seizoen bij Anderlecht en bij zijn Qatarese moederclub denken ze te weten waarom. Ezekiel zou te kampen hebben met privéproblemen. Desondanks verwachten ze meer van de Nigeriaan.