Cercle geeft de competitie nog niet op: In Tweede Klasse kan alles

Cercle geeft de competitie nog niet op: "In Tweede Klasse kan alles"

12-02-2016 17:29

Het komende weekend staat er met Cercle Brugge-KSV Roeselare een pittige West-Vlaamse derby op het programma. De Bruggelingen moeten absoluut winnen om de kloof met Antwerp niet te groot te maken. Dat beseft ook hulptrainer Chris Janssens.

"Voor ons komt het erop neer om de schade te beperken. De kloof met Antwerp mag niet nog groter worden. De hoop is nog steeds aanwezig, ook al is de afstand groot. Ons programma wordt bovendien ook zwaarder. Als we Antwerp nog willen bijbenen, moeten we een quasi perfect parcours afleggen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Daarnaast moet Antwerp ook nog eens falen. Net als Roeselare halen wij gemiddeld 8 op 12. Dat is niet verkeerd, maar Antwerp steekt er bovenuit. Zij hebben maar twee keer verloren, wij drie keer. Alleen spelen die acht gelijke spelen ons parten."

"Het probleem is dat we te wisselvallig zijn en thuis te vaak met punten morsen. We draaien bovenin mee, maar op basis van de thuisduels staan we zevende of achtste. Ik geloof niet dat de strijd al gestreden is, want in tweede klasse kan echt alles", besluit de hulptrainer.