Biebauw kijkt uit naar wedstrijd tegen Club: Deze derby leeft in de regio

Biebauw kijkt uit naar wedstrijd tegen Club: "Deze derby leeft in de regio"

12-02-2016 17:18

De wedstrijd van zondag tussen Club Brugge en KV Oostende wordt een speciale voor Wouter Biebauw. De doelman krijgt door de blessure van Didier Ovono eindelijk nog eens een kans in doel. De West-Vlaming wil er alles aan doen om te overtuigen tegen Blauw-Zwart.

"Natuurlijk ben ik blij dat ik mag spelen, al is het wel ten koste van een blessure voor Didier. Ik had mijn plaats liever op een sportieve manier afgedwongen, maar toch is het nu aan mij om mijn kans te grijpen. Ik bereid de match voor zoals ik dat altijd gedaan heb. Ten slotte heb ik meer dan honderd matchen in eerste klasse op de teller en is dit niets nieuws", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

West-Vlaamse derby
Voor een West-Vlaming is de wedstrijd tegen Club natuurlijk heel mooi. "Dat klopt, want voor de fans is dit de leukste match van het jaar. Ook voor mij is het als West-Vlaming speciaal. In Deerlijk en Aalter zijn er veel fans van Anderlecht en Club Brugge. Zelfs in mijn familie is het wat verdeeld."

"De ene stuurt dat ik mijn best moet doen, de andere dan weer dat ik een balletje moet doorlaten", lacht hij. "Het zal zondag een geladen sfeertje zijn met twee ploegen die mooi voetbal willen brengen. Dat deze derby leeft in de regio, is het minste wat je kan zeggen.”