Coulibaly vraagt zich af waarom hij in de tribune zat: Heb geen uitleg gekregen

Coulibaly vraagt zich af waarom hij in de tribune zat: "Heb geen uitleg gekregen"

12-02-2016 16:40

Met twee oefendoelpunten in een oefenwedstrijd tegen Berchem maandag (0-3), liet Kalifa Coulibaly nog eens van zich spreken bij AA Gent. Het was al van de Champions League-wedstrijd tegen Lyon geleden dat hij nog eens opvallend was. De spits krijgt dan ook amper kansen.

De boomlange spits stond dit seizoen slechts 5 keer in de basis en speelde amper één volledige wedstrijd. Daarnaast kreeg hij 15 invalbeurten bij Gent. In totaal goed voor maar 500 minuten voetbal. Tegen Club Brugge zat hij zelfs op de tribune. "Dat kwam behoorlijk hard aan", geeft Coulibaly toe in Het Laatste Nieuws.

"Neen, ik heb de trainer niet om uitleg gevraagd en heb ook geen verklaring gekregen. Maar een goed teken is het nooit als je zelfs niet op de bank mag zitten. Ik besefte dat ik op Berchem iets recht te zetten had. Het waren geen makkelijke goals, ook al was het dan maar tegen een derdeklasser."

Concurrentie
Met Simon Diédhiou en Peter Olayinka heeft Coulibaly er twee concurrenten bijgekregen. En dan is er nog Laurent Depoitre. "Lolo (Depoitre, red) is al het hele seizoen de eerste keuze van de trainer, en die respecteer ik. Met de nieuwkomers moet ik hem het vuur aan de schenen blijven leggen."

"Ik tracht dus gewoon geduldig te blijven. In voetbal veranderen de dingen soms heel snel. Het seizoen is nog lang, we spelen ook nog Europees en de play-offs worden een slijtageslag. Ik ben er van overtuigd dat ik nog mijn rol te spelen heb. Ik ga nooit roepen dat ik in de ploeg moet staan."