Ik wil België laten zien dat ik niet voor niets aanvoerder was van jong Servië

"Ik wil België laten zien dat ik niet voor niets aanvoerder was van jong Servië"

12-02-2016 14:35

Bij zijn debuut voor KV Mechelen heeft Uros Vitas al kunnen overtuigen. De verdediger toonde tegen Anderlecht (2-2) dat hij het niveau van de Jupiler Pro League zeker aankan. De Serviër wil het ongelijk van AA Gent bewijzen.

Vitas besloot om Gent in de wintertransferperiode te verlaten. "Dit was de beste optie voor mij omdat ik amper speelde bij AA Gent. Vier minuten vorig seizoen, als ik me niet vergis. Ik moest ergens naartoe waar ik een kans zou krijgen", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

"Ik wil spelen, in de ploeg blijven en ik wil België laten zien dat ik niet voor niets de aanvoerder was van de Servische beloftenploeg. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben ervan overtuigd: dit is de juiste keuze voor mijn carrière", klinkt het.

Voor de verdediger is het toch een ontgoocheling dat hij zich nooit heeft kunnen doorzetten bij Gent. "Het waren twee moeilijke jaren, maar ik heb er wél enkele fantastische momenten beleefd. Met de meeste jongens daar blijf ik trouwens vrienden voor het leven. Dat is misschien het enige goede dat ik overhoud aan mijn tijd in Gent."