'Arsenal wil slag slaan op transfermarkt: 13 miljoen voor groentje van stadgenoot'

'Arsenal wil slag slaan op transfermarkt: 13 miljoen voor groentje van stadgenoot'

12-02-2016 12:44

De eerste speeldag van het nieuwe Premier League-seizoen betekende de doorbraak van Reece Oxford. Het is inmiddels stil geworden rond het 17-jarige talent, maar The Sun brengt daar vrijdag verandering in.

De boulevardkrant meldt dat Arsenal plannen heeft om West Ham United te beroven van Oxford. Niet ontoevallig was de middenvelder er in augustus verantwoordelijk voor dat Mesut Özil volledig van de kaart werd geveegd door de imposante Engelsman, die dus nog niet is vergeten in het Emirates Stadium. Arsenal verloor op de openingsdag van het seizoen met 2-0 van West Ham.

Oxford is van nature een verdediger, maar kan ook uit de voeten als controlerende middenvelder. Met die wetenschap is Arsenal van plan om diep in de buidel te tasten voor het grootste talent van de stadgenoot. West Ham moet volgens The Sun worden gepaaid met een transfersom van dertien miljoen euro.

Het is de vraag of dat genoeg is. Oxford zette recentelijk zijn handtekening onder een nieuw en verbeterd contract bij West Ham, waardoor zijn vraagprijs ook omhoog is geschroefd. Hij speelde in totaal drie Premier League-wedstrijden dit seizoen.