Ex-spelers geven hun oordeel over de huidige beste Club-aanvaller

Ex-spelers geven hun oordeel over de huidige beste Club-aanvaller

12-02-2016 12:28

Donderdag zei een zelfzekere Abdoulay Diaby nog dat hij de beste spits van Club Brugge is. Maar er loopt bij Club ook nog een zekere Jelle Vossen rond. Het Laatste Nieuws vroeg aan voormalige Club-spelers Jan Ceulemans, Nordin Jbari en Wesley Sonck hun mening over beide aanvallers. 

"Technisch vind ik Diaby zeker sterker. Hij is sneller en moet het hebben van zijn dribbels. Vossen daarentegen is weer directer naar de goal toe en moet het minder hebben van zijn balbehandeling", zegt Jbari. "Fysiek komt Vossen ook iets te kort voor de Europese top. Dat is ook de reden waarom niemand hem ging halen toen hij aan de lopende band scoorde voor Racing Genk."

Beide spelers kregen uiteindelijk een totaalscore van 108/150 van de drie analisten. Vooral de doelgerichtheid speelt meer in het voordeel van Vossen. "Op dit aspect heeft Vossen duidelijk een streepje voor. Alles wat hij in de zestien aanraakt is zuiver getrapt", zegt Sonck.

Jan Ceulemans heeft het ook over het kopspel van de ex-Genk speler. "Zijn timing is indrukwekkend. Ook al is hij een pak kleiner dan veel verdedigers, hij scoort toch regelmatig met het hoofd", besluit de Caje