Moet Anderlecht vrezen in de Europa League? Olympiakos is de favoriet

Moet Anderlecht vrezen in de Europa League? "Olympiakos is de favoriet"

12-02-2016 09:30

Anderlecht moet het volgende week opnemen tegen het Griekse Olympiakos, en die match kan zo te zien alle kanten uit. Giannis Maniatis van Standard is echter overtuigd: Olympiakos is beter dan Anderlecht.

Echt neutraal is Maniatis natuurlijk niet, hij is nog steeds eigendom van de Griekse club. Hij speelde bovendien al meer dan honderd wedstrijden voor Olympiakos.  "Olympiakos zal een topwedstrijd moeten spelen om Anderlecht uit te schakelen. Een beetje zoals ruim twee jaar geleden toen we met Olympiakos met licht overdreven cijfers (0-3) wonnen op het veld van Anderlecht", begint hij in Het Nieuwsblad.

Maniatis onderschat Anderlecht dus zeker niet, maar laat er geen twijfel over bestaan: Olympiakos is het aan zijn stand verplicht om de dubbele confrontatie te winnen. "Naar mijn bescheiden mening beschikt Olympiakos toch over het sterkste elftal. Zij zijn favoriet. Ik heb nog veel contact met mijn ploegmaats in Griekenland. Als ik hen wat tips kan geven over Anderlecht, zal ik het niet laten", kondigt hij nog aan.