'Vier Belgische clubs gaan strijd aan voor Mechelaar Hanni'

'Vier Belgische clubs gaan strijd aan voor Mechelaar Hanni'

12-02-2016 09:15

KV Mechelen speelt een wisselvallig seizoen, maar de Algerijn Sofiane Hanni is wel een echt lichtpuntje. Hij staat altijd garant voor goals en assists, maar grotere clubs liggen al op de loer.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat niet minder dan vier Belgische teams hun zitten hebben gezet op Hanni: het gaat dan over AA Gent, KV Oostende, Anderlecht en Standard. Mechelen zit evenwel in een sterke positie: Hanni heeft nog een contract tot volgende zomer en bovendien is hij in maart voor het eerst international voor Algerije. Mechelen zal dus nog stevig verdienen aan de Algerijn, die het zelf spotgoedkoop haalde bij het Turkse Ankaraspor. 

De vier Belgische clubs krijgen echter wel oneerlijke concurrentie, want ook vanuit Oost-Europa zijn er een paar geïnteresseerde clubs. De naam van Dinamo Moskou viel eerder deze week al, maar plots is er ook sprake van Lokomotiv Moskou en Astana uit Kazachstan. De transfermarkt is daar nog niet gesloten, het is dus mogelijk dat Hanni de club deze maand nog vaarwel zegt.