Vincent Tan bedenkt geniale nieuwe tactiek: Schiet maar vanop 30 meter

Vincent Tan bedenkt geniale nieuwe tactiek: "Schiet maar vanop 30 meter"

12-02-2016 09:02

De excentrieke Vincent Tan werd deze zomer eigenaar van KV Kortrijk, maar veel zien we hem niet in België. Hij zit liever bij zijn andere club Cardiff City, waar hij zelfs een geniale tactiek heeft uitgedokterd!

Tan ziet de laatste maanden heel weinig spektakel bij zijn club, en dus wil hij het team anders zien spelen. "In elke wedstrijd wil ik voortaan 30 of 40 doelpogingen zien. Schiet maar gewoon van 25 of 30 meter, heb ik de spelers verteld. Wat is het nut van overspelen, overspelen en overspelen en hopen dat je in de zestien komt? Tenzij je Lionel Messi heet en de bal erin wilt tikken, gaat dat echt niet werken. Onze middenvelder Peter Wittingham scoorde onlangs van 30 meter. Dat kan de rest ook, heb ik gezegd"", vertelt hij aan Wales Online.

De tactiek van Tan is geen hocus pocus, het is pure wiskunde. "Als ze nu de bal hebben, lijkt het alsof het een hete aardappel is. Speel hem gewoon in één keer door. Als ik het zelfs zie, moeten zij het ook zien. De wetten van de wiskunde zeggen: als je meer schiet, scoor je ook vaker. Als je 30 keer schiet, scoor je 3 keer. 40 schoten leveren 4 doelpunten op. 50 keer schieten en je maakt 5 goals. Simpel, toch."

Tan verzekert de spelers dat hij wel iets weet van voetbal.  "Zeg nu niet dat ik geen verstand heb van voetbal. Ik heb een heleboel geleerd de laatste jaren. In de Premier League zie je vaak spelers van afstand scoren. Dat moeten wij ook doen. Het is allemaal leuk en aardig, dat passen, passen, passen. Maar krijg je punten voor balbezit? Nee! Als ze de spelregels veranderen, kunnen we weer op balbezit gaan spelen. Maar nu krijg je alleen punten als je de bal in het net krijgt, dat kan alleen als je op doel schiet."

Lelijke man
Tan sluit af met een opmerkelijke vergelijking. "Heb je die lelijke kerel zien lopen met die prachtige vrouw? Nou, hij heeft haar veroverd door het 30, 40 of 50 keer te vragen voordat ze ja zei. Een knappe man heeft haar één keer gevraagd. Ze zei nee, en hij heeft het meteen opgegeven. Dus hoe vaker je probeert, des te meer kans op succes je hebt. We hebben meer doelpogingen nodig, dan zullen we meer wedstrijden winnen."

We weten het niet helemaal zeker, maar we denken dat Tan meer afstandsschoten wil zien.