Djuricic zei nee tegen andere Belgische club: Dat wilde ik niet

Djuricic zei nee tegen andere Belgische club: "Dat wilde ik niet"

12-02-2016 08:06

De Serviër Filip Djuricic moet Anderlecht dit seizoen nog naar de titel loodsen, hij moet de patron op het middenveld worden. Djuricic heeft in zijn jonge leven al heel wat clubs versleten, maar bij Antwerp weigerde hij te tekenen.

De carrière van Djuricic verloopt een beetje met horten en stoten. Hij zat tot zijn vijftiende in de prestigieuze jeugdopleiding van Rode Ster Belgrado, maar moest toen toch vertrekken. Hij ging dan maar naar de derdeklasser uit zijn geboortedorp, waar hij zowaar opgepikt werd door Manchester United. Daar vertrok hij uiteindelijk...omdat hij geen zin had in Antwerp.

"Er was een optie om te tekenen en dan in België te komen voetballen, bij Antwerp. Maar dat wou ik niet. Ik kwam dan in Nederland terecht. Ik praatte met Ajax, maar mijn vader kwam plots met Heerenveen op de proppen. Ik vroeg: Wablief? Ik had nog nooit van Heerenveen gehoord en wou er echt niet tekenen. Pas toen ik het stadion zag, was ik verkocht. Het bleek uiteindelijk de ideale club”, vertelt Djuricic nog aan Het Belang Van Limburg.