Ontslag De Roover zorgt voor heibel: Dit is boven onze hoofden beslist

Ontslag De Roover zorgt voor heibel: "Dit is boven onze hoofden beslist"

12-02-2016 07:53

Bart De Roover kreeg donderdag de bons als coach van Lommel United. Met een achtste plaats stellen de Limburgers dit seizoen teleur, De Roover moet het gelag betalen. Niet iedereen is echter akkoord met dat ontslag.

Meer nog: zelfs de technisch directeur vindt het ontslag eigenlijk onterecht. Philippe Haagdoren geeft een opmerkelijke reactie in Het Belang Van Limburg. “Dit is geen beslissing van de sportieve commissie, dit is boven onze hoofden beslist. Maar volgens mij is niet de coach, maar wel de onrust binnen de club de oorzaak van onze huidige achtste plaats”, klinkt het scherp. Er zal met andere woorden nog een hartig woordje gesproken worden over dit ontslag.

Sportief verantwoordelijke Sem Franssen legt uit waarom De Roover plaats moet ruimen. "We hadden ook de indruk dat het vertrouwen in de coach wat zoek was en daarom hebben we beslist om de knoop door te hakken. Dit is een weloverwogen beslissing. Of dit ontslag duidt op nervositeit binnen de club? Er zit druk op de ketel, dat kan ik niet ontkennen. We staan nu eenmaal achtste en die top acht is dit seizoen van levensbelang. En we denken dat onze kansen op die top acht stijgen, door een andere piste te bewandelen.”

Welke andere piste dat wordt is onduidelijk: voorlopig is assistent Tom Vandervee gepromoveerd tot hoofdcoach, maar dat is geen oplossing voor de lange termijn. "Eerlijk gezegd hebben we nog met niemand gesproken. Ik kan daar voorlopig niets over zeggen. Vandervee zal de ploeg sowieso zaterdag in Dessel coachen. We hebben alle vertrouwen in Tom, maar gaan toch op zoek naar een vervanger. Iemand, waarmee we langere tijd scheep kunnen gaan.”