Assistent-coach van Club Brugge loopt stage bij aartsrivaal

Assistent-coach van Club Brugge loopt stage bij aartsrivaal

12-02-2016 07:22

Opvallende verschijning deze week bij Cercle: daar volgt Stephan Van Der Heyden de trainingen op de voet. Van Der Heyden is assistent bij Club Brugge, maar moet een stage doen om zijn UEFA A-diploma te halen: hij ging het niet ver zoeken.

De 46-jarige Van Der Heyden moet deze week dus luisteren naar Fred Vanderbiest, de hoofdcoach van Cercle Brugge. Van Der Heyden aast op een UEFA A-diploma, dat is het niveau net onder de Pro License. Dat diploma geeft onder meer de bevoegdheid om elite jeugd te trainen, maar voor een job als hoofdcoach bij een eersteklasser is het niet genoeg.

Iemand van Club Brugge die stage komt doen bij Cercle, het voelt toch een beetje vreemd aan. De twee stadsgenoten zijn normaal gezien niet zo vriendelijk voor mekaar, al is Cercle niet aan zijn proefstuk toe. Twee jaar geleden kreeg het ook al Philippe Clement over de vloer, die moest toen stage doen om zijn Pro License-diploma te kunnen halen. Opmerkelijk detail: Clement kwam stage volgen in de week van de Brugse derby, Cercle had dus een spion aan boord.