'KV Kortrijk zet zijn zinnen op ex-coach van Club Brugge'

'KV Kortrijk zet zijn zinnen op ex-coach van Club Brugge'

12-02-2016 06:57

KV Kortrijk is nog steeds volop op zoek naar een vervanger voor de ontslagen Johan Walem, maar de zoektocht is bijna voorbij. Het Nieuwsblad weet dat er één coach heel goede papieren heeft: Jacky Mathijssen.

Voorzitter Joseph Allijns krijgt naar verluidt twintig sollicitaties per dag binnen, zelfs Bernd Schuster heeft zich kandidaat gesteld. De 52-jarige Mathijssen heeft echter de beste papieren, ook al omdat hij Mogi Bayat als makelaar heeft. Kortrijk heeft goede contacten met Bayat, Mathijssen is ook daarom de eerste keuze van CEO Patrick Turcq. Ook de Maleisische eigenaars van Kortrijk lijken akkoord te zijn met deze optie.

Mathijssen bracht vorig seizoen Oud-Heverlee Leuven terug naar de hoogste afdeling, maar kreeg daar dit seizoen zijn ontslag. Eerder was hij ook nog actief bij STVV, Charleroi, Lokeren, Beerschot, Club Brugge en bij het Griekse Fostiras. Mathijssen mag wel geen eigen T2 meenemen naar zijn nieuwe werkgever: de Fransman Karim Belhocine blijft, ook al omdat Kortrijk hem in de toekomst graag hoofdtrainer ziet worden.