'Strijd om Van Gaal-target (18) barst los: ook Real Madrid en Bayern melden zich'

'Strijd om Van Gaal-target (18) barst los: ook Real Madrid en Bayern melden zich'

11-02-2016 21:52

Britse kranten staan al weken vol met geruchten over Renato Sanches. Het wonderkind van Benfica was in januari in beeld om de selectie van Manchester United te versterken. Ook Bayern München, Arsenal en Real Madrid blijken geïnteresseerd. 

De pas achttienjarige Sanches maakte in oktober 2015 zijn debuut in de Portugese competitie. Sindsdien maakte de middenvelder een spectaculaire ontwikkeling door. Afgelopen maand zou de voorzitter van Benfica onderhandeld hebben met United over een transfer. Uiteindelijk kwam het niet tot een deal. De club van manager Louis van Gaal zou bereid zijn geweest om liefst veertig miljoen euro te betalen voor de tiener, die in Portugal vastligt tot medio 2021. 

Wanneer komende zomer de strijd om Sanches opnieuw losbarst, zullen volgens sportkrant O Bola ook Bayern München, Arsenal en Real Madrid een bod gaan doen op de jeugdinternational. Benfica heeft zich in feite al neergelegd bij een zomers vertrek van de tiener. Nu er dusdanig veel interesse is voor Sanches, denkt de recordkampioen een recordbedrag van boven de vijftig miljoen euro te kunnen ontvangen voor de middenvelder.