Geen goede hoop voor Anderlecht-jonkie: Maakte geen spectaculaire indruk

Geen goede hoop voor Anderlecht-jonkie: "Maakte geen spectaculaire indruk"

11-02-2016 21:39

Andy Kawaya werd door Anderlecht tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Willem II. De jongeling van paars-wit mag bij de Nederlandse eersteklasser ervaring opdoen. Maar voorlopig wil het nog niet lukken bij zijn nieuwe club. 

Kawaya verzamelde in drie wedstrijden slechts 70 minuten bij Willem II. En dat zullen er in de toekomst misschien wel nog minder worden. "Willem II zat met twee vleugelaanvallers, Bruno Andrade en Terell Ondaan, die langdurig geblesseerd waren. Daarom haalde het in de winterstop Kawaya en Guus Hupperts van AZ", geeft Max van der Put aan op Anderlecht-Online.be. "Intussen zijn Andrade en Ondaan weer (bijna) fit. Gezien het aantal spelers dat uit de voeten kan op zijn positie, vrees ik dat Kawaya het moeilijk gaat krijgen."

Maar de fans lopen nog niet warm voor de Anderlecht-huurling. "Tijdens zijn invalbeurten maakte hij geen spectaculaire indruk, maar hij kreeg natuurlijk ook nog geen echte kans. Als de technische staf Kawaya beter had gevonden dan de andere vleugelaanvallers, dan zou hij zeker een basisplaats hebben gekregen. Maar dat is blijkbaar niet het geval."