Vijf voor twaalf bij KV Kortrijk: We hebben wel veel te winnen

Vijf voor twaalf bij KV Kortrijk: "We hebben wel veel te winnen"

11-02-2016 20:40

KV Kortrijk zit in de hoek waar de klappen vallen. De Kerels maken een teleurstellend seizoen mee. Johan Walem mocht na een reeks slechte resultaten beschikken. Karim Belhocine nam de taak van hoofdcoach even over. 

De coach ad interim van KV Kortrijk wordt al meteen voor de leeuwen gegooid. Belhocine moet proberen om de club van het behoud te verzekeren. "We hebben de voorbije dagen goed gewerkt, met wat vrolijkheid maar ook met veel inzet. Dat ik nu een selectie en een elftal moet aanduiden, neem ik erbij. Het behoort tot de job van de hoofdcoach. Ik weet dat de spelers voldoende professioneel zijn om dat te aanvaarden. Zo hoort het", klinkt het in HLN Sport Plus.

De Franse Algerijn beleeft zaterdag zijn vuurdoop tegen Sporting Charleroi. De Carolo's hebben ook punten nodig in de strijd om Play-Off 1. Maar ook KV Kortrijk wil die kostbare driepunter mee naar huis nemen. "Maar wij hebben niets te verliezen. We hebben wel veel te winnen, want we moeten ons zo snel mogelijk wiskundig zeker van de redding voetballen."