Proefproject moet controverse in de kiem smoren, Bundesliga volgt Eredivisie

Proefproject moet controverse in de kiem smoren, Bundesliga volgt Eredivisie

11-02-2016 20:25

Wie herinnert zich het spookdoelpunt van Hervé Kagé nog bij KRC Genk? Of het afgekeurde doelpunt van Frank Lampard bij Engeland tijdens het WK in 2010? Zulke fases zullen mogelijk verleden tijd worden in de Bundesliga. De Duitsers willen de videoref testen. 

De Duitse voetbalbond wil in de toekomst gebruik maken van de videoref. Maar het project komt er niet meteen. Het zal eerst uitvoerig getest moeten worden. Bovendien moet de Bundesliga ook nog toestemming vragen aan de Internationale Spelregelcommissie van de FIFA. Indien het project groen licht krijgt van de wereldvoetbalbond, zullen er dus binnenkort videorefs langs de kant staan. Dat schrijft HLN Sport Plus

Maar die extra scheidsrechter zal geen invloed hebben op het spel. Er zullen geen beslissingen genomen worden aan de hand van de beelden. De scheidsrechter staat tijdens de wedstrijd wel in contact met de videoref. Met dit project volgt de Bundesliga het voorbeeld van de Nederlandse voetbalbond. Ook in de Jupiler Pro League wil men een soortgelijk project opstarten.