Baas KV Kortrijk klopt met vuist op tafel bij andere club: Hete aardappel

Baas KV Kortrijk klopt met vuist op tafel bij andere club: "Hete aardappel"

11-02-2016 20:03

Vincent Tan heeft een bewogen week achter de rug. De Maleisische eigenaar van KV Kortrijk werkte niet alleen Johan Walem buiten, ook bij zijn andere club Cardiff heeft hij de schaapjes lang niet op het droge. Donderdag onderwierp Tan zich aan een lastige vragenronde van de fans.  

De fans van Cardiff zijn allerminst blij met de huidige gang van zaken. De club staat op een teleurstellende negende plaats in de Engelse Tweede Klasse. Bovendien heeft Cardiff ook nog een enorme schuldenberg. Maar daar wil Tan iets aan doen. "We hebben recent een akkoord bereikt met één van de schuldeisers. We zitten nu in een betere positie om onze leningen af te betalen", klinkt het tegenover Talksport.

Het lijkt alsof de clubs van de steenrijke Maleisische zakenman dit jaar vervloekt zijn. Bij Cardiff ziet Tan dezelfde problemen als bij KV Kortrijk. En dat is voetbal van een soms bedroevend niveau. "Ik heb de ploeg een peptalk gegeven en gezegd dat zij dringend eens op goal moeten beginnen schieten. Ik wil iedere wedstrijd minstens dertig pogingen zien, maakt niet uit vanaf waar. Wat is het nut van te blijven passen? Het lijkt alsof iedereen met een hete aardappel aan de voet speelt. Geef gewoon die laatste pass. Als ik het al zie, dan zij toch ook", analyseert Tan de Engelse tweedeklasser.