Genkse harde kern ontkent betrokkenheid bij vandalisme aan Standard-café

Genkse harde kern ontkent betrokkenheid bij vandalisme aan Standard-café

11-02-2016 19:28

De georganiseerde Genkse supportersgroepen ontkennen ieder verband tussen de groeperingen en het vandalisme in Borgloon eerder donderdag. In het zuiden van Limburg werd een supporterslokaal van Standard beklad met graffiti en stickers.

"De 4 officiële groepen nemen afstand van de bekladding van het café. De stickers van onder andere Geneche en Drughi die op de ramen terug te vinden zijn, zijn stickers die in het openbaar verkocht worden en aldus door iedereen gebruikt kunnen worden", luidt de boodschap op de Facebook-pagina van Tribune Zuid.

Voetbalprimeur.be sprak donderdag met de uitbater van Café 't Pleintje. Die stelde dat het vermoedelijk Genk-fans waren die zijn zaak vernield hadden. "Toen ik vanmorgen om 6 uur opstond, ontdekte ik dat er vandalen aan het werk waren geweest. Er stonden dingen geschreven die allemaal anti-Standard waren. Zowel de vensters als de muren waren beklad, mooi was het echt niet", aldus de cafébaas.

 

De 4 officiële groepen nemen afstand van de bekladding van het onderstaande café. De stickers van onder andere Geneche...

Geplaatst door TRIBUNE ZUID op donderdag 11 februari 2016