Dit was de dag: Genks geweld, Club test Standard-belofte, gegeerde Leekens

Dit was de dag: Genks geweld, Club test Standard-belofte, gegeerde Leekens

11-02-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 20u samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland

Gegeerde Georges
Georges Leekens werd in oktober bij Lokeren binnengehaald, maar had het seizoen aangevat bij een andere eersteklasser. Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns wilde hem immers naar het Guldensporenstadion halen.

Genks geweld
Racing Genk staat gekend omwille van de uitstekende jeugdopleiding. De Limburgers lieten tal van talenten doorbreken en schotelden donderdag opnieuw een jeugdspeler een contractverlenging voor. Verdediger Dries Wouters krijgt de kans om door te breken in de Cristal Arena.

Genks geweld II
In het zuiden van Limburg is een supporterslokaal van Standard vernield. Voetbalprimeur.be had een exclusief gesprek met de cafébaas, die vermoedt dat Genk-supporters achter het vandalisme zitten.

Opnieuw puzzelen
Besnik Hasi moet net als vorige week puzzelen om een basiselftal neer te kunnen zetten. De coach van Anderlecht moest afgelopen speeldag enkele routiniers missen tegen KV Mechelen en lijkt het dit weekend opnieuw zonder Dendoncker en Okaka te moeten stellen. Kara is geschorst en ook Deschacht is zeer twijfelachtig voor het duel tegen Zulte Waregem.

Standard-belofte in blauw en zwart
De beloften van Club Brugge speelden woensdagavond een oefenpot tegen Sparta Petegem. Bij Blauw-Zwart stond er een opvallende naam op het wedstrijdblad. Reda Jaadi, die vorige zomer moest vertrekken bij Standard, mocht zich tonen.