Valdes loopt een dijbeenblessure op en moet het duel in 't Kuipje missen

Valdes loopt een dijbeenblessure op en moet het duel in 't Kuipje missen

11-02-2016 19:05

Goed nieuws voor Guillaume Hubert. De Standard-doelman, die na de transferperiode opzijgeschoven werd ten voordele van Victor Valdes, zal dit weekend hoogstwaarschijnlijk zijn rentree maken bij de Rouches. Valdes liep immers een blessure op.

"Onze keeper sukkelt momenteel met een overbelasting van het rechterdijbeen. Hij wordt momenteel intensief verzorgd en hervat normaal gezien volgende week de trainingen. We wensen Victor een spoedig herstel", luidt de boodschap op de website van Standard.

Hubert begon als tweede doelman aan het seizoen, achter titularis Yohann Thuram. Die liet geen goede indruk na en werd in oktober opzijgeschoven voor de jonge Belg. Ook Hubert kon aanvankelijk niet overtuigen, maar groeide in zijn rol naarmate het seizoen vorderde. Voor de winterstop hield hij enkele weken zijn netten schoon, enkel KV Oostende wist in december te scoren tegen de Rouches.

Na de winterstop volgde nog een clean sheet op het veld van Lokeren, maar een week later ging het helemaal mis tegen AA Gent: 0-3. In het slot van de transferperiode schudde Standard dan Valdes uit de mouwen. De ex-doelman van Barça was een heuse prestigetransfer en werd dus niet gehaald om naast de ploeg te vallen. Hubert werd zonder slag of stoot naar de bank verwezen. Komend weekend zal hij opnieuw onder de lat staan in 't Kuipje, waar Standard de rode lantaarn partij geeft.