Exclusief - Standardcafé besmeurd met Genk-slogans: Klacht ingediend

Exclusief - Standardcafé besmeurd met Genk-slogans: "Klacht ingediend"

11-02-2016 18:34

Enkele personen hebben zich woensdagnacht van hun slechtste kant laten zien. Café 't Pleintje in Borgloon, een supporterscafé van Standard Luik, werd besmeurd met verf en graffiti. De slogans waren anti-Standard en pro Racing Genk. Uitbater van het café, Johny Mathys, diende ondertussen al klacht in bij de politie.

"Toen ik vanmorgen om 6 uur opstond, ontdekte ik dat er vandalen aan het werk waren geweest", vertelde de cafébaas VoetbalPrimeur.be. "Er stonden dingen geschreven die allemaal anti-Standard waren. Zowel de vensters als de muren waren beklad, mooi was het echt niet", vervolgt Mathys. 

"Ik heb ondertussen klacht ingediend bij de politie. Hun mensen zijn al langsgeweest voor een onderzoek en hebben al een spoor van de daders. Het zou om een bepaalde supportersgroep van Racing Genk gaan. De welke weet ik niet en dat wilde de politie ook nog niet vrijgeven", aldus de uitbater van café 't Pleintje. 

"Nooit een incident gebeurd"
Mathys beseft dat dit wel eens een duur grapje kan worden. "Ik heb al bij de verzekering gepolst of dit terugbetaald kan worden, maar dat is nog onzeker. Morgen komen ze alles hier schoonmaken. Vooral de randen van de vensters worden heel moeilijk om weer normaal te krijgen."

"Ik heb nu al meer dan 15 jaar dit café en dit is me nog nooit overkomen", zegt een aangeslagen Mathys. "In al die tijd is er nooit een incident gebeurd. Het enige wat ik nu hoop, is dat er geen reactie komt van Standard-fans. Dat zou ik enorm spijtig vinden", besluit de café-uitbater.