Vanhaezebrouck verrast: Kan Boussoufa met mezelf vergelijken

Vanhaezebrouck verrast: "Kan Boussoufa met mezelf vergelijken"

11-02-2016 17:12

Mbark Boussoufa zit in de voorselectie van AA Gent voor het duel tegen Moeskroen-Péruwelz van vrijdagavond. Het is dus nog niet zeker of de Marokkaan op speelminuten kan rekenen, maar Hein Vanhaezebrouck heeft duidelijk zijn mening over Boussoufa herbekeken. 

"Hij zit nog in de voorselectie. Er moeten dus nog twee spelers en een keeper afvallen. Hij zal dus sowieso de wedstrijdvoorbereiding meedoen. Als hij op de bank belandt, dan heeft hij net zoals de andere bankzitters een kans om minuten te krijgen", zegt Vanhaezebrouck bij Sporza. "We hebben veel offensieve kwaliteiten, dus iedereen zal zijn kans krijgen als een speler die verdient."

"Ik kan Boussoufa eigenlijk vergelijken met mij. Hij is een voetbalgek en ik was ook vroeger zo. Hij wil altijd aanwezig zijn en op training matchen winnen. Je ziet dat hij de drang heeft om erbij te zijn en mee te doen in die spelvormen. Hij gaat denk ik opnieuw zijn beste niveau terugvinden en hij zal ons nog veel dingen kunnen bijbrengen", besluit de Gent-coach.