Herstel Kompany verloopt naar wens, topper tegen Spurs komt wellicht te vroeg

Herstel Kompany verloopt naar wens, topper tegen Spurs komt wellicht te vroeg

11-02-2016 16:05

Vincent Kompany lijkt helemaal hersteld te zijn van zijn kuitblessure. De aanvoerder van Manchester City traint al ruim een week opnieuw mee en kende tot nu toe nog geen terugval. Zondag speelt Manchester City de topper tegen Tottenham Hotspur, maar het is hoogst twijfelachtig of Kompany in die wedstrijd al op de bank zal zitten. 

De comeback van Kompany zal dus mogelijk nog niet voor dit weekend zijn. Het positieve nieuws voor de Rode Duivel is dat hij geen terugval kent en dat hij kan blijven trainen. Volgens Het Laatste Nieuws werd er in de Britse pers al druk gespeculeerd dat Kompany dit weekend op de bank zou zitten. City speelt tegen Tottenham, waar collega-Rode Duivels Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Moussa Dembélé en Nacer Chadli aan de slag zijn.

Wellicht zal Manuel Pellegrini Kompany nog niet voor de leeuwen smijten, want de City-kapitein kampt nog met een conditionele achterstand. Bovendien wil City geen risico's nemen met de blessuregevoelige Rode Duivel. Ook Kevin De Bruyne is nog steeds geblesseerd bij The Citizens