Ex-aanvaller van Sint-Truiden moet de concurrentie met Kabasele aangaan

Ex-aanvaller van Sint-Truiden moet de concurrentie met Kabasele aangaan

11-02-2016 15:49

De Graafschap heeft zich versterkt met Piotr Parzyszek. De club was al langer op zoek naar aanvallende versterking en kent de Poolse spits goed. Hij zal, onder voorbehoud van een positieve medische keuring, voor een half jaar met een optie voor een extra jaar tekenen. Zo krijgt Anderlecht-huurling Nathan Kabasele een extra concurrent in het aanvallende compartiment.

Parzyszek is een 22-jarige aanvaller, die in het seizoen 2013/'14 een tussentijdse transfer maakte naar Charlton Athletic. De Graafschap ving tonnen voor de aanvaller, die zich flink in de kijker speelde in de eerste seizoenshelft van dat voetbaljaar. Hij wist in de Nederlandse Tweede Klasse voor zestien goals te tekenen. Bij Charlton lukte het Parzyszek niet om door te breken. Hij werd vervolgens verhuurd aan STVV en het Deense Randers FC.

Onlangs liet Parzyszek zijn contract in Engeland ontbinden. "We zijn verheugd dat Piotr de draad bij ons weer oppakt. Er waren meer clubs in hem geïnteresseerd. Hij weet hoe wij hier werken, we hebben er vertrouwen in dat Piotr zijn steentje bij kan dragen aan onze doelstellingen", zegt sportief directeur Peter Hofstede op de site van De Graafschap.

Ook de spits zelf is erg blij dat hij terugkeert op het oude nest. "Ik ben super enthousiast om weer te spelen voor De Graafschap en weet wat mij te wachten staat op een sfeervolle De Vijverberg. We moeten met ons allen keihard werken, het publiek vermaken en zorgen dat we boven de streep eindigen", aldus Parzyszek.